Sukcesy młodych cukierników z rawskiego ZS-CEZiU
11 grudnia 2024 roku odbyła się uroczysta gala finałowa wojewódzkiego konkursu „Z pasją do gastronomii”, organizowanego przez Departament Edukacji Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego.
W kategorii cukiernik bezkonkurencyjny okazał się Adam Toczek, uczeń Zespołu Szkół – Centrum Edukacji Zawodowej i Ustawicznej im. Mikołaja Kopernika, który zdobył pierwsze miejsce! Na podium znalazł się również Przemysław Piekut, który zajął drugie miejsce.
Adam Toczek w finale wykazał się wyjątkową kreatywnością, precyzją i pasją do sztuki cukierniczej. Jego praca zachwyciła jury nie tylko smakiem, ale także wyglądem, potwierdzając wysoki poziom umiejętności zdobywanych w szkole.
Gratulacje dla młodych talentów i ich nauczycieli za zaangażowanie i profesjonalizm!
Materiał powstał przy współpracy z Powiatem Rawskim.